Cilt: 7 Sayı: 2, 17.12.2021

Yıl: 2021

Başta ilahiyat bilimleri olmak üzere sosyal bilimlerin özellikle tarih, sanat, felsefe, edebiyat ve din eğitimi alanlarında yayın yapma amacını taşımaktadır. Özellikle bu yan alanların ilahiyat bilimleriyle kesiştiği din alanı özelinde interdisipliner bir bakış açısı ortaya koyan bir yayın politikasını gözetmektedir.

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, ilahiyat ve sosyal bilimler alanında hazırlanan ve bu alanların temel problemlerini bilimsel bir bakış açısıyla ele alan, bu konuda çözüm önerileri getiren yazıları yayınlamaktadır. Bu yazılar; araştırma makaleleri, çeviriler, olgu sunumlar, araştırma notları, tebliğ ve konferans metinleri, kitap, kongre, sempozyum ve panel tanıtımları, kitap ve tez değerlendirmeleri, literatür incelemeleri, sadeleştirmeler, bilimsel röportajlar, çağdaş ve geçmiş bilim adamlarıyla ilgili tanıtımlar akademik çalışmalara yer verir.

Dergimiz makaleleri DergiPark sistemindeki adresimiz https://dergipark.org.tr/tr/pub/ydoguilaf üzerinden online olarak kabul etmektedir.

Makale yayınlanması için yazarların aşağıdaki ıslak imzalı telif hakkı devir formunu ve benzerlik raporunu sisteme yüklemesi gerekmektedir.    

TELİF HAKKI DEVİR FORMU (PDF)

Makale Şablonu İçin tıklayınız.

MAKALE YAZIM KURALLARI

Sayfa Düzeni:
Kâğıt Boyutu: Dikey A4
Üst Kenar Boşluk: 2,5 cm
Alt Kenar Boşluk: 2,5 cm
Sol Kenar Boşluk: 2,5 cm
Sağ Kenar Boşluk: 2,5 cm
Yazı tipi: Cambria Normal
Yazı boyutu (normal metin) :10 punto
Yazı boyutu (başlıklar) : 11 punto
Yazı boyutu (dipnot metni) : 8 punto

Paragraf Düzeni:
Hizalama: İki yana yaslı
Girinti Sol: 0 cm
Girinti Sağ: 0 cm
Özel (Satırbaşı) Girintisi: İlk satır 1 cm
Aralık Önce: 0 nk
Aralık Sonra: 0 nk
Satır Aralığı: 1,25

Genel Bilgiler:
Makale sayfa boyutu A4 boyutunda (21 cm - 29,7 cm) olmalı, sayfa düzeni düzeni (yazım alanı) normal olmalı, dört taraftan da 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır.
Makale bu şablonda yazılmalı ve her şey dâhil (kapak, dipnotlar vb.) en fazla 10.000 kelime olmalıdır. Araştırma makaleleri 6000-10.000 kelime aralığında; kitap değerlendirmeleri ise 1500-3000 kelime aralığında olmalıdır. Kitap değerlendirmelerinde 150 kelimelik Öz ve Abstract da bulunmalıdır.
Makale metninde yazarın ismi ve bilgileri yazılmamalıdır. Sadece makalenin ilk sayfası olan kapak bölümünde olmalıdır.
Alt ve Üst Bilgi girişi yapılmamalıdır.
Sayfa numarası eklenmemelidir.
Makalede Öz, Anahtar Kelimeler, Abstract, Keywords, Giriş, Sonuç, Beyanname ve Kaynakça bölümleri olmak zorundadır. Bu bölümlere ilaveten makalenin türüne ve araştırma konusuna bağlı olarak Yöntem, Bulgular, Tartışma ve Öneriler başlıkları da yer alabilir.
İmla kurallarında Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzu’nun en son baskısı esas alınmalıdır.
Makale metni Cambria Normal yazı tipinde 10 punto büyüklüğünde yazılmalı; her iki yana hizalanmalı; satır aralığı 1,25 ve satırbaşları 1 cm içeriden yazılmalıdır. Boşluklar, paragrafın üstünde 0 nk, paragrafın altında 0 nk olarak düzenlenmelidir.

Benzerlik Raporu:
Benzerlik raporunda şu kriterler dikkat alınır:
1. Makalenin benzerlik oranının en fazla %20 oranında olması,
2. Makalenin başka bir çalışma ile -yazarın kendi çalışmaları dahil- benzerlik oranının en fazla %2 olması, -Açık erişimli yüksek lisans ve doktora tezlerinden üretilen çalışmalar için bu oran en fazla %5 olabilir.-
3. Benzerlik raporu, iThencitace, Turnitin, intihal.net gibi üniversitelerin sağladığı benzerlik programlarından alınarak makale gönderimi sırasında yazar tarafından sisteme yüklenmelidir.

Yabancı Dilde Makale:
Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde makale kabul etmektedir.
Yabancı dilde yazılan makalelerde Türkçe başlık, özet ve anahtar kelimeler bulunmalıdır. Arapça yazılan makalelerde hem Türkçe hem de İngilizce başlık, özet ve anahtar kelimeler bulunmalıdır.
Arapça makaleler Traditional Arabic yazı tipinde 12 punto büyüklüğüne yazılmalıdır. Arapça makalelerde Kaynakça’nın hem makalenin orijinal diliyle hem de latinize edilmiş haliyle verilmesi gerekir.

Başlıklar:
Başlıklar Cambria Normal yazı tipinde 11 punto büyüklüğünde yazılmalı; her iki yana hizalanmalı; satır aralığı 1,25 ve girintisiz yazılmalıdır. Başlıklar (Abstract, Öz, Giriş, Sonuç, Beyanname ve Kaynakça haricinde) ondalık sistem düzeninde, “1. 2. 3.; 1.1., 1.2.; 1.2.1.” şeklinde rakam ve sonrasında nokta kullanılarak oluşturulmalıdır. Başlık numarası ile başlığın ilk harfi arasında bir boşluk bırakılmalıdır. Başlıklarda yer alan kelimelerin sadece ilk harfleri büyük harfle başlatılmalı ve kalın yazılmalıdır. İtalik yazım kullanılmamalıdır.

Dipnotlar ve Atıf Sistemi:

Tüm alıntılar ve Kaynakça güncel İSNAD Dipnotlu Atıf Sistemine uygun yapılmalıdır.
İSNAD Dipnotlu Atıf Sistemi için tıklayınız: https://www.isnadsistemi.org/guide/isnad1/isnad-dipnotlu/isnad-dipnotlu-atif-sistemi/

Tablo ve Şekiller:
Tablo ve Şekiller güncel İSNAD Atıf Sistemine uygun düzenlenmelidir. Grafik, çizelge, çizim, harita, fotoğraf ve resimler şekil olarak değerlendirilmektedir. Tablo içeriği metinler, Tablo ve Şekil başlıkları ve -eğer var ise- kaynaklar Cambria Normal yazı tipinde 9 punto büyüklüğünde yazılmalı; her iki yana hizalanmalı; satır aralığı 1,25 ve girintisiz yazılmalıdır. Tablolar yazım alanının dışına taşmamalıdır. Tablo ve Şekil başlığı tablonun üstüne yazılmalıdır. Başlıklandırmada ardışık sayılar kullanılmalı ve iki nokta konulduktan sonra açıklayıcı ifade yazılmalıdır. Tablo ve şekil başlıklarında her kelimenin ilk harfi büyük yazılmalıdır.

Sonuç
Cambria Normal yazı tipinde 10 punto büyüklüğünde yazılmalı; her iki yana hizalanmalı; satır aralığı 1,25 ve satırbaşları 1 cm içeriden yazılmalıdır. Boşluklar, paragrafın üstünde 0 nk, paragrafın altında 0 nk olarak düzenlenmelidir.
Çalışmanın ulaştığı sonuç veya sunduğu çözüm önerisi net bir şekilde ifade edilmelidir. Sonuç çalışmanın özeti olmamalıdır.

Beyanname
1. Finans/Teşvik: Fon veya teşvik sağlayan herhangi bir kişi/kurum varsa yazılmalı yoksa “Yazar(lar), çalışmada herhangi bir finans/teşvik kullanılmadığını beyan etmektedirler.” ifadesi kullanmalıdır.
2. Çıkar Çatışması: Bir çıkar çatışması varsa yazılmalı yoksa “Yazar(lar), çalışmada herhangi bir çıkar çatışması olmadığını beyan etmektedirler.” ifadesi kullanmalıdır.
3. Etik Beyan: Bu bölümde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğunu gösteren “Yazar(lar) bu makalede araştırma ve yayın etiğine uyulduğunu beyan etmektedirler.” şeklindeki ifadeye yer verilmelidir.
Ayrıca etik kurul kararı gerektiren klinik ve deneysel insan ve hayvanlar üzerindeki çalışmalar için alınan etik kurul onayı (kurul adı, tarih ve sayı no) burada belirtilmelidir. Olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye de yer verilmesi gereklidir.
Etik kurul kararı gerektirmeyen çalışma için “Bu araştırma için Etik Kurul İzni gerekmemektedir.” ifadesi yazılmalıdır.
4. Yazar Katkısı: Birden çok yazarlı makalelerde “sorumlu yazar” makalenin kapak (ilk) sayfasında belirtilmelidir.
Ayrıca her yazarın makaleye katkısı bu bölüme yazılmalıdır. Hangi yazarın makalenin hangi aşamasında görev aldığı belirtilmelidir. Tek yazarlı çalışmalarda bu bölümün doldurulmasına gerek yoktur.
5. Teşekkür: Yazarların herhangi bir kişi/kurum için teşekkür ifadesi buraya yazılmalıdır.

Kaynakça
Kaynakça Sonuç bölümünden hemen sonra başlamalı, sonraki sayfaya bırakılmamalıdır.
Kaynaklar Cambria Normal yazı tipinde 9 punto büyüklüğünde yazılmalı; her iki yana hizalanmalı; satır aralığı 1,25 olmalıdır.
Her kaynak için ilk satır soldan girintisiz, sonraki satırlarda 1 cm soldan girintili (asılı) olmalıdır. Her kaynak için boşluklar üstten 0 nk, alttan 0 nk olmalıdır.
Kaynakçada bir müellifin birden çok eserine yer verilmişse, her eser için müellifin ismi tekrar yazılmalıdır.
Kaynaklar güncel İSNAD Atıf Sistemine göre düzenlenmelidir.
İSNAD Dipnotlu Atıf Sistemi için tıklayınız: https://www.isnadsistemi.org/guide/isnad1/isnad-dipnotlu/isnad-dipnotlu-atif-sistemi/
Arapça makalelerde Kaynakça’nın hem makalenin orijinal diliyle hem de latinize edilmiş haliyle verilmesi gerekir.

ETİK İLKELER

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, yayın etiği kapsamında tüm paydaşların aşağıda açıklanan etik sorumlulukları taşımasını beklemektedir.
Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi’nin benimsediği etik görev ve sorumluluklar, Committee on Publication Ethics (COPE) rehberler ve politikalar dikkate alınarak hazırlanmıştır.


ETİK BEYAN

  • İnsan ve hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda etik kurallara uymalıdır.
  • Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine uyulduğunun belirtilmesi gerekir.
  • Başkalarına ait ölçek, anket, fotoğraf vb. kullanımı için sahiplerinden izin alınması ve belirtilmesi gerekir.
  • Olgu sunumlarında “Aydınlatılmış onam formu”nun alındığının belirtilmesi gerekmektedir.
  • Araştırma aşağıda listelenen alanlarda yapılmışsa çalışmanın ekinde “Etik Kurul İzni” yüklenmesi zorunludur.

ETİK KURUL İZNİ GEREKTİREN ARAŞTIRMALAR

  • Anket, mülakat, odak grup çalışması, gözlem, deney, görüşme teknikleri kullanılarak katılımcılardan veri toplanmasını gerektiren nitel ya da nicel yaklaşımlarla yürütülen her türlü araştırmalar,
  • İnsan ve hayvanların (materyal/veriler dahil) deneysel ya da diğer bilimsel amaçlarla kullanılması,
  • İnsanlar üzerinde yapılan klinik araştırmalar,
  • Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar,
  • Kişisel verilerin korunması kanunu gereğince retrospektif çalışmalar.
SORUMLULUKLAR

Editörlerin sorumlulukları
  • Yayın kararları
    Dergide hangi makalelerin yayınlanacağına karar vermek editörün sorumluluğundadır. Editörün kararı makalenin geçerliliği ve önemi ile derginin kapsamının uygunluğuna dayanacaktır. İftira, telif hakkı ihlali ve intihal ile ilgili mevcut yasal gereklilikler de dikkate alınacaktır.
  • Gizlilik
    Editör veya herhangi bir editör/yayın kurulu üyesi, ilgili yazar, hakemler, potansiyel hakemler, diğer editör danışmanları ve yayıncılardan başka kimseye bir sunum hakkında bilgi ifşa etmeyecektir.
  • Açıklama ve Çıkar Çatışmaları
    Sunulan bir makalede açıklanan henüz yayınlanmamış malzemeler, yazarın açık yazılı izni olmaksızın editörün veya yardımcılarının kendi araştırmalarında kullanılamaz.
  • Sorumluluk Reddi
    Makalelerde ifade edilen tüm iddialar yalnızca yazarlara aittir ve bunların bağlı kuruluşlarının veya yayıncının, editörlerin ve hakemlerin iddialarını temsil etmeyebilir. Makalelerde değerlendirilebilecek herhangi bir ürün veya üreticisi tarafından ileri sürülebilecek herhangi bir iddia, yayıncı tarafından garanti veya onaylanmamaktadır.

Hakemlerin sorumlulukları

Dergimize yayınlanmak üzere gönderilen araştırma makaleleri en az iki kör hakem değerlendirmesinden geçirilmektedir.

Hakemler makaleleri incelerken burada yazan rehberi ve hakem formundaki kriterleri dikkate alırlar.

HAKEM FORMU için tıklayınız.

  • Editörlerin Kararlarına Katkı
    Hakem değerlendirmesi süreci editörün kararlarını vermede editör ve editör kuruluna yardımcı olur. Ayrıca yazının hazırlanmasında yazara da hizmet edebilir.
  • Çabukluk
    Araştırmayı incelemek için yeterli nitelikte olmayan veya bir makalede yazılan ya da derhal gözden geçirmenin imkânsız olacağını bilen seçilmiş herhangi bir hakem, editöre bildirmeli ve inceleme sürecinden affını istemelidir.
  • Gizlilik
    İnceleme için alınan tüm yazılar gizli belgeler olarak değerlendirilmelidir. Mahremiyete uymalı ve editör tarafından izin verilenler dışındaki makale bilgilerini paylaşmamalıdırlar. Hakemlerin inceledikleri makale dosyası üzerinde ve raporlarında kimliklerini ifşa edecek herhangi isim, bilgi ve sembol kullanmamaları gerekir.
    Word dosyası üzerinde inceleme yaparken ayarlar bölümünden kişisel bilgilerini kaldırmaları gerekir. Ayrıca dosya üzerinde değişiklikleri izle yapıldığında kimliklerini ifşa etmeyecek kullanıcı, hakem gibi isimlerin kullanılması önerilir.
    Word dosyasının özellikleri bölümünde "yazar ve son kaydeden" bilgileri kontrol edilmeli, incelemeyi yapan hakemin kimliğini ifşa edecek herhangi isim, bilgi ve sembol bulunmaması gerekir.
  • Nesnellik Standartları
    Yorumlar nesnel olarak yapılmalıdır. Yazarın kişisel eleştirisi uygun değildir. Hakemler görüşlerini destekleyici delillerle ifade etmelidir.
  • Kaynakların Kabulü
    Hakemler, makalede atıfta bulunulan yayınlanmış çalışmanın referans bölümünde gösterilmediği durumları tespit etmelidir. Diğer yayınlar, türetilmiş gözlem veya değişkenlerin kaynağında olup olmadığını belirtmelidir. Hakemler, editöre, dikkate alınan yazılar ile kişisel bilgileri olan diğer basılı makaleler arasında önemli bir benzerlik veya örtüşme olduğunu bildireceklerdir.
  • Açıklama ve Çıkar Çatışması
    Hakem değerlendirmesi yoluyla elde edilen bilgi veya fikirler gizli tutulmalı ve herhangi bir avantaj için kullanılmamalıdır. Gönderilen bir makalede açıklanan yayınlanmamış materyaller, editörün veya yardımcılarının kendi araştırmalarında kullanılamaz. Hakemler, rekabete dayalı, işbirliğine dayalı veya diğer ilişkilerle veya gazetelere bağlı yazar, şirket veya kurumlarla ilişkili çıkar çatışmaları olan makaleleri dikkate almamalıdır.

Yazarların görevleri

  • Raporlama Standartları
    Yazarlar, yapılan işin doğru bir açıklaması ve önemi hakkında nesnel bir tartışma sunmalıdır. Temel veriler makalede doğru şekilde gösterilmelidir. Bir makale, anlaşılmasına izin vermek için yeterli ayrıntı ve referanslar içermelidir. Hileli veya bilerek yanlış beyanlar etik olmayan davranışlar yaratır ve kabul edilemez.
  • Etik Kurul İzni ve Araştırma İzni
    Araştırmalar için ve etik kurul kararı gerektiren klinik ve deneysel insan ve hayvanlar üzerindeki çalışmalar için ayrı ayrı etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir. Makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir. Etik kurul izni gerektiren çalışmalarda, izinle ilgili bilgiler (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde ve ayrıca makale ilk/son sayfasında yer verilmelidir. Olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmesi gereklidir.
  • Veri Erişimi ve Saklama
    Yazarların, editör incelemesi için bir makale ile bağlantılı olarak ham veriler sunmaları istenebilir ve eğer uygunsa, bu verilere halka açık erişim sağlamaya ve her durumda, bu verilerin yayınlandıktan sonra makul bir süre depolanması için hazırlanmalıdır.
  • Özgünlük, İntihal ve Kaynakların Kabulü
    Yazarlar, çalışmalarının orijinal olmasını sağlamalıdır ve yazarlar başkalarının çalışmalarını ve/veya sözlerini kullanmışlarsa, uygun şekilde atıf yapılmalıdır. Bildirilen çalışmanın niteliğini belirlemede etkili olan yayınlar da belirtilmelidir. İntihal, her türlü etik olmayan yayıncılık davranışını oluşturur ve kabul edilemez. Benzerlik raporu, iThencitace, Turnitin, intihal.net gibi üniversitelerin sağladığı benzerlik programlarından alınarak makale gönderimi sırasında yazar tarafından sisteme yüklenmelidir. Makalenin benzerlik oranının en fazla %20 oranında olması; başka bir çalışma ile -yazarın kendi çalışmaları dahil- benzerlik oranının en fazla %2 olması; açık erişimli yüksek lisans ve doktora tezlerinden üretilen çalışmalar için ise kendi tezi ile benzerlik oranının en fazla %5 olması gerekmektedir.
  • Çoklu, Yedekli veya Eşzamanlı Yayın
    Bir yazar, genellikle aynı araştırmayı birden fazla dergi veya birincil yayın olarak tanımlayan makaleleri yayınlamamalıdır. Aynı makalenin aynı anda birden fazla dergiye sunulması, etik olmayan yayın davranışını beraberinde getirir. Genel olarak, bir yazar, başka bir dergide daha önce yayınlanmış bir el yazması metinlerini sunmamalıdır.
    Başka herhangi bir telif hakkı bulunmayan materyal başka bir yerde yayınlanamaz. Ayrıca, dergi tarafından incelenen yazılar telif hakkıyla korunan yayınlara yeniden gönderilmemelidir. Bununla birlikte, bir el yazması metin göndererek, yazar(lar) yayınlanan materyalin haklarını korur. Telif hakkı yazarlarla (CC-BY) kalır, böylece metinlerinin nihai olarak yeniden yayınlanmasına karar verebilirler. Birincil referans ikincil yayında belirtilmelidir.
  • Makale Yazarlığı
    Yazarlık, bildirilen çalışmanın düşünce, tasarım, icra veya yorumuna önemli katkılarda bulunanlarla sınırlı olmalıdır. Tüm katkıda bulunanlar ortak yazar olarak listelenmelidir. Yazar, katkıda bulunan tüm yazarların ve davetsiz misafirlerin yazar listesine dâhil edilmesini sağlar. Araştırma projesinin belirli yönlerinde başkalarının bulunduğu yerlerde, onlar kabul edilmeli veya katkıda bulunanlar olarak listelenmelidir. Tüm ortak yazarlar makalenin son halini görmüş ve onaylamışlardır ve yayın için sunmayı kabul etmişlerdir.
  • Açıklama ve Çıkar Çatışması
    Tüm yazarlar, makalelerinin sonuçlarını veya yorumunu etkileyecek şekilde yorumlanabilecek finansal veya diğer finansal çıkar çatışmalarını açıklayan bir açıklama içermelidir. Proje için tüm mali destek kaynakları açıklanmalıdır. Potansiyel çıkar çatışmaları mümkün olan en erken aşamada açıklanmalıdır. Okuyucular, araştırmayı kimin finanse ettiği ve fon verenlerin araştırmadaki rolü hakkında bilgilendirilmelidir.
  • Hakem Önerilerini Uygulama (Düzeltme Cetveli)  ya da Uygulamama (İtiraz)
    Hakemler makale hakkında önerilerde bulunmuşsa yazar, ya bu önerileri kabul ederek düzeltmeleri uygular ya da hakem önerilerini kabul etmez. Hakem önerilerini kabul ettiği takdirde makale üzerinde yaptığı değişiklikleri gösteren bir düzeltme cetveli hazırlamalı, bu cetvelde makalede yaptığı değişiklikleri ayrıntılı şekilde açıklamalıdır. Hakem önerilerini çeşitli sebeplerle kabul etmediği takdirde bu itirazlarını gerekçelendirerek sunmalıdır.  Her iki durumda da karar merkezi editör ve yayın kuruludur. 
  • Yayınlanan Eserlerde Temel Hatalar
    Bir yazar büyük bir yanlışlık veya yayınlanmış çalışmasında yanlışlık tespit ettiğinde, derhal editöre veya yayıncıya bilgi vermek ve kağıdını geri çekmek veya düzeltmek için editörle çalışmak zorundadır. Editör veya yayıncı, önemli bir hata içeren yayınlanmış bir çalışmayı bir üçüncü taraftan öğrenirse, yazar derhal makaleyi geri çekmeli veya düzeltmeli veya nesnel belgenin nesnelliğini editöre kanıtlamalıdır.
  • Çift Taraflı Kör Hakemlik
    Dergimizde çift taraflı kör hakemlik uygulandığından makale dosyasında yazar bilgileri kesinlikle yazılmamalıdır.

YAYIN POLİTİKASI

  • Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi bilimsel hakemli bir dergidir. Basılı ve elektronik ortamda yayımlanır. Aralık ve Haziran ve Aralık sayıları olmak üzere yılda bir cilt iki sayı olarak yayımlanır. Yayın kurulunun kararına göre özel sayı basılabilir. Türkçe, İngilizce, Arapça, Farsça ve Fransızca dillerinde yayın yapmaktadır.
  • Dergi editör kurulu üyeleri dergiye metin gönderebilirler fakat metnin değerlendirildiği dönemde yayım süreçlerinde görev yapamazlar.
  • Dergi yayım politikaları ve süreçlerinde yapılan değişiklikler derginin resmî web sitesinde ilan edilir.
  • Dergimize gönderilen makalelerin ortalama değerlendirme süreleri iki aydır. Ön kontrol aşaması 7 gün, hakem değerlendirme süreci 45 gün ve düzenlenme aşaması 7 gündür.

Tüm yazarlar aşağıdaki maddeleri kabul ve taahhüt eder;

  • Sunulan makalenin yazar(lar)ın orijinal çalışması olduğunu ve intihal yapmadıklarını,
  • Tüm yazarların bu çalışmaya bireysel olarak katılmış olduklarını ve bu çalışma için her türlü sorumluluğu aldıklarını,
  • Tüm yazarların sunulan makalenin son halini gördüklerini ve onayladıklarını,
  • Makalenin başka bir yerde basılmadığını veya basılmak için sunulmadığını,
  • Makalede bulunan metnin, şekillerin ve dökümanların diğer şahıslara ait olan “Telif Hakları”nı ihlal etmediğini kabul ve taahhüt ederler.
  • Değerlendirme süreci başlamış bir çalışmanın yazar sorumluluklarının geri çekilmesi, değiştirilmesi (yazar ekleme, yazar sırası değiştirme, yazar çıkartma gibi) teklif edilemez.

MALİ POLİTİKA

  • Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi açık erişimli bir dergidir, dergi için herhangi bir ücret talep edilmez.
  • Yayımlanan metinleri için yazara ücret ödenmez.
  • Editör kuruluna ve hakemlere herhangi bir ücret ödenmez.
  • Çevirilerin tüm mali ve hukuki telif hakkı işlemleri makale yazarı tarafından yapılır.
  • Telif hakkı bedeli ve diğer türlü hiçbir ücret için makale yazarı/çeviri sahibine mali destek sağlanmaz.
  • Yazar, makalesini/çevirisini Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi’ne gönderdiği tarihten itibaren tüm mali, hukuki ve ilmi sorumluluğu kabul etmiş sayılmaktadır.

HAKEM POLİTİKASI

  • Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi’nde çift taraflı kör hakemleme sistemi uygulanmaktadır.
  • Hakem raporlarında gizlilik esastır; bu sebeple derginin künyesinde hakem isimlerine yer verilmez.
  • Bir sayıda bir hakeme birden çok makale gönderilebilir.

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi açık erişimli bir dergidir, dergi için herhangi bir ücret talep edilmez.
Yayımlanan metinleri için yazara ücret ödenmez.
Editör kuruluna ve hakemlere herhangi bir ücret ödenmez.
Çevirilerin tüm mali ve hukuki telif hakkı işlemleri makale yazarı tarafından yapılır.
Telif hakkı bedeli ve diğer türlü hiçbir ücret için makale yazarı/çeviri sahibine mali destek sağlanmaz.
Yazar, makalesini/çevirisini Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi’ne gönderdiği tarihten itibaren tüm mali, hukuki ve ilmi sorumluluğu kabul etmiş sayılmaktadır.

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.